Vad är fontänorgasm?

För det första kan det vara lite klurigt att reda ut vad en fontänorgasm är, dels med tanke på själva ordets lite motsägelsefulla uppbyggnad och dels med tanke på alla kvinnors individuella upplevelse av vad en fontänorgasm är. Dessutom är forskningen otillräcklig och tvetydig.

Med det sagt börjar vi med att konstatera att med fontänorgasm menar man oftast kvinnans kraftiga “utlösning” av en klar vätska i samband med sexuell stimulans.

Exakt vad vätskan innehåller och vart den kommer ifrån är väldigt omdiskuterat och de få forskningsrapporter som finns på ämnet är kanske inte helt tillförlitliga. Vätskan anses dock till viss del härstamma från ett par körtlar, benämnda skenes körtlar, som finns i vävnaden kring urinröret.

Mängden vätska varierar kraftigt från person till person, allt från några droppar till ibland mycket mer.

Här kommer du att få lära dig ännu mer om fontänorgasm, hur det kan kännas och hur man kan göra för att få fontänorgasm. Dessutom tipsar vi om produkter som brukar vara effektiva i jakten på en kraftfull och sprutande orgasm.

Vill du testa? Bästa tipsen för hur man gör!

Är du sugen på att testa ifall du kan få fontänorgasm? Missa inte våra tips på hur man kan gå till väga!

Fontänorgasm upplevs väldigt olika

Det motsägelsefulla med en fontänorgasm är att själva “utlösningen” inte nödvändigtvis måste komma i samband med en orgasm som många tror.

För en del kvinnor kan utlösning egentligen ha liten eller ingen koppling till en orgasm, medan andra endast sprutar i samband med en kraftig orgasm.

Alla kvinnor är ju såklart unika och har som sagt olika upplevelser av ”samma sak”. En orgasm upplevs ju som ni vet olika från gång till gång, vilket betyder att även upplevelsen av en fontänorgasm kan variera beroende på olika omständigheter.

Generellt sätt kan man dock säga att de allra flesta kvinnor som “sprutar” gör det i samband med en kraftig orgasm, alltså en fontänorgasm.

Sprutar det verkligen som en fontän?

En annan föreställning är att det ska spruta som en fontän vid en fontänorgasm. Som vi tidigare skrev behöver du dock inte alltid spruta något vidare direkt. Ibland utsöndras det bara väldigt lite vätska när du får en “fontän”.

När man pratar om utlösning är det lätt att tänka på hur mannans utlösning fungerar och blanda ihop den med t.ex. fontänorgasmen. Dessa är som sagt väldigt olika.

Med det sagt kan det faktiskt spruta ganska rejält vid en fontänorgasm. Se därför till att du har en handduk till hands när du testar. Du kan komma att bli ganska förvånad över hur blött det kan bli i vissa fall.

Fontänorgasm eller g-punktsorgasm?

Trots att det inte gäller för alla kvinnor menar ändå de flesta att en fontänorgasm är när en kvinna sprutar mer eller mindre kraftigt i samband med en ofta kraftfull orgasm.

Man kan få en fontänorgasm på olika sätt men det absolut vanligaste sättet är genom att stimulera g-punkten. Det som händer vid en fontänorgasm när man stimulerar g-punkten är väl då egentligen kanske att man får en g-punktsorgasm i samband med en utlösning.

Effektiva hjälpmedel för dig som vill testa

Att använda sexleksaker speciellt framtagna för att stimulera just g-punkten är som sagt vanligtvis det mest effektiva sättet att uppnå fontänorgasm.

Som du säkert vet är det för många rent av ett måste att ta hjälp av sexleksaker för att kunna komma över huvud taget.

Är du intresserad av att köpa en g-punktsvibrator men har svårt att välja vilken? Inga problem, vi förstår dig till fullo. Därför har vi valt ut några bra och populära varianter för att hjälpa dig på traven en aning.

Populär!
Populär sexleksak för fontänorgasm

Slimline G

189:-

Perfekt utformad, vattentät och steglös vibrator till ett riktigt schysst pris.

Lyxig vibrator för fontänorgasm

Gaia

599:-

Lyxig vibrator i len silikon med en unik värmefunktion & 10 vibrationsval.

Njoy Pure Wand g-punktsstav i stål

Pure Wand

1 295:-

Elegant stav i stål av hög kvalitet som inte ger vika i första taget. En favorit!

Dildo för fontänorgasm
Högsta betyg

D.1 Silicone

799 kr 495:-

Högsta betyg i bl.a. Aftonbladet och en smart design gör denna populär.

Olika typer av glidmedel

Välj rätt glidmedel

I vår guide till bästa glidmedlet lär du dig viktiga skillnader mellan olika glidmedel och vilket som passar till vad.

Är vätska i en fontänorgasm urin?

Vätskan i en fontänorgasm är inte urin även om vissa tycks tro det. Den kemiska sammansättningen i vätskan som utsöndras vid en kvinnlig utlösning är inte exakt densamma som i kiss. Däremot kan det finnas vissa likheter i sammansättningen och tillsammans med det faktum att vätskan kommer från urinröret gör att detta är en vanligt förekommande tanke.

Vätskan ser inte ut som, luktar som eller smakar som rent urin. Fontänorgasm är helt enkelt inte samma sak som kiss. Den fläckar vanligtvis inte heller lakanen så som urin kan göra.

Det finns relativt lite forskning i det här ämnet, vilket gör att de få forskningsrapporter som finns kanske inte är hela sanningen alla gånger.

Vad trodde man förr?

Liksom flera andra ämnen inom kvinnans sexualitet har fontänorgasmen ibland beskrivits som lite av ett mysterium och det har till och med många gånger diskuterats om den verkligen finns eller bara är en myt.

Självklart är den inte en myt, det vet alla kvinnor som tidigare upplevt en fontänorgasm. Detta är en mycket förlegad syn på kvinnans utlösning och det var till och med så att man tidigare trodde att det var en typ av urininkontinens.

För att bli kvitt ”problemet” hände det faktiskt att kvinnor blev opererade. Med tanke på att det fanns såpass lite fakta i ämnet och att det heller inte pratades så mycket om just fontänorgasmer är bristen på kunskap i och för sig inte så svår att förstå.

?

Många kvinnor känner sig osäkra

På grund av den okunskap som fortfarande finns är det många kvinnor som tycker det är jobbigt att få utlösning och som skäms för det. Framför allt när de har sex tillsammans med någon annan.

Oftast är man rädd för att den man har sex med ska tro att man har kissat på sig eller ska tycka att det är äckligt. Detta är givetvis inget som man överhuvudtaget ska behöva känna, trots att känslan ibland kan vara fullt förståelig.

Givetvis vill man inte att någon ska tro att man kissar. Därför är det viktigt att man pratar om sådana här saker och det är viktigt att kunna vara ärlig, självsäker och trygg med en person som du har sex med.

En allt större medvetenhet kring fontänorgasm

Allt fler vet numera vad en fontänorgasm är och det finns därför väldigt lite att oroa sig för. Är du tillsammans med en person du litar på har du verkligen inget att oroa dig för, även om hen inte skulle ha koll på sprutande orgasmer.

I undersökningar har det dessutom framkommit att väldigt många män upplever en fontänorgasm som oerhört sexig och tycker att det är upphetsande att se en kvinna ”spruta”. Många skulle till och med se det som en ”bedrift” och bli stolta om de lyckas få sin kvinna till fontänorgasm.

En stor anledning till att fler och fler vet vad en fontänorgasm är för något är antagligen eftersom det har blivit relativt populärt med fontänorgasm inom porrbranschen.

Fontänorgasm i porrfilmer

Inom porrbranschen har det blivit väldigt populärt med kategorin fontänorgasmer, eller squirting som det kallas på engelska. Där kan man i många videor se hur kvinnor sprutar rikligt när de har sex med andra eller onanerar med eller utan sexleksaker.

I och med att egenskapen att kunna spruta under sex efterfrågas mer och mer inom porren finns det också de som fejkar det hela. Bland annat genom att spruta in vatten i vaginan som sedan sprutas ut för att likna en fontänorgasm.

Att fejka inom porren är ju såklart inget nytt och förekommer i princip hela tiden. Porrfilm är ju trots allt just film och man kan därför inte räkna med att allt är autentiskt. Vissa saker är “på riktigt”, andra bara skådespel.

Det är viktigt att tänka på när man kollar på all typ av porr. Det motsvarar inte alltid hur det brukar gå till i verkligheten helt enkelt.

Det är som du säkert redan vet ett känt problem med just porrfilm. Många jämför sig med personerna i filmerna och ser sig själva som otillräckliga eller känner att man måste göra eller vara på något speciellt vis.

Det är alltså viktigt att ha detta i åtanke även när du provar att uppnå en fontänorgasm.

Erbjudande på billiga sexleksaker från Sinful